%> Blogparels van Peterspagina.nlDENKERS MET HUMOR.
door   Peter
4-Jan-2011  15:03
Denker Teksten waarom je moet lachen en die je tot nadenken stemmen. Waarom is dathet hoofdcriterium van de Blogparel?

Over lachen is veel gezegd en geschreven. Het zou een biologische functie hebben en een sociale functie. In beide gevallen kun je stellen dat het spasme dat we de lach noemen, een onderdeel is van het pakket evolutionaire middelen, waarmee we overleven.
Over denken is ook veel gezegd en geschreven. Het onderzoek naar dit fenomeen is bij lange na nog niet afgerond. Veel vragen zijn nog onbeantwoord. Het bewustzijn is nog niet helemaal ontrafeld. Wat het nut of de functie van denken ook is, we proberen ermee bij te dragen aan onze overleving.

In de context van de Blogparel wordt de lach gezien als een reactie op humor. Een grappige one-liner, een absurdistische redenering, een olijke noot, een sceptische kwinkslag, een satirische speldenprik of een relativerende grap. Waarom is lol alleen niet genoeg om een winnend Blogpareltje te worden? Van de lach wordt immers verondersteld dat die al een zeer prijzenswaardige bijdrage levert aan de gezondheidszorg?

Er zijn genoeg bloedserieuze parels te bewonderen. Iedereen kent wel een boek, een film, een filosofie of enig kunstwerk, die een inspirerende impuls aan het denken gaven. Fictieve of non-fictieve creativiteit, die een doorbraakje kunnen veroorzaken in vastgelopen inzichten.
Nu worden grote denkers en schrijvers al geŽerd met prijzen, standbeelden en straatnamen. De Blogparel is voor de (nog) minder bekende creatievelingen, die ons ook een moment van luchtige inspiratie geven. Met teksten die een brainstormpje doen opwaaien.

We hopen dat de Blogparel een stimulans zal zijn voor het schrijven van humoristische doordenkertjes. Parelende spitsvondigheden, die ook de lezers inspireren tot creatief denken.
Tags : blogparel, humor, inspiratie, creativiteit, evolutie, filosofie [ reacties 3 ]


Terug

Reacties:

1.  Door :   Marjan   Website : 1/6/2011 om 13:34
Peter, hoe kan ik zien bij de eerdere inzendingen welke teksten genomineerd zijn
2.  Door :   Xiwel   Website : http://xinix.web-log.nl 1/6/2011 om 16:14
@Marjan: Gewoon handmatig het laatste getal van de URL veranderen. Jij hebt inzending 19 op http://www.peterspagina.nl/blogparel/inzending.asp?inzending=19. Verander de 19 in 4 en druk op enter en je krijgt de eerste. De eerste 3 waren schijnbaar mislukkingen.
3.  Door :   Peter   Website : 1/6/2011 om 16:26
Er komt nog een aparte link naar een overzicht van alle inzendingen. Voorzien van de juiste links en opmerkingen welke niet door de voorselectie komen (voldoen niet aan de criteria).

Gerelateerde artikelen:Voeg reactie toe  
 
 
(*)Verplichte velden
Naam <(*)
Emailadres (*)(Wordt niet getoond)
Website (incl. http://)
 
Uw reactie (*)
Onthoudt mij 
Om spammen tegen te gaan moet je hieronder het woord "NoSpam" intikken zonder de quotjes (")
Tik: NoSpam
 

Laatste inzendingen

Commentaren en reacties

Xiwel : 6-Feb-2011 15:07
Nog 15 dagen blogparels insturen
Ik vind het idee van de verkiezing van de 'beste' reageur (m/v) goed, maar erg ...
Peter : 5-Feb-2011 23:43 Nog 15 dagen blogparels insturen Tja, de categorie reacteurs is helaas gesneuveld. Blijkbaar heb ik er teveel van verwacht.
Peter : 5-Feb-2011 23:12 Een afvaller die in de prijzen valt. Maandag 7 februari wordt de stembus geopend.
Peter : 2-Feb-2011 14:15 De afvallers (2) @Henk: zoals je tussen de regels door kan lezen, hebben we inderdaad soms het idee ...
Henk : 2-Feb-2011 14:09 De afvallers (2) Ai, jammer dat de verwarde man niet mag meedoen. Ik had hem graag op het ...