Op het Blogbal (13 maart) zullen zo ‘n 35 tot 40 gasten aanwezig zijn die tot de genomineerden, jury en organisatie van de Blogparel 2011 horen. Maar hoe herken je die?
Op twitter gingen al wat berichtjes rond waar Blogbalgasten ook aal aan elkaar voegen hoe ze elkaar zouden herkennen. Vrreemd is dat. We leven in een maatschappij waar het heel gebruikelijk is iedereen een etiketje op te plakken. Het vervelende van die etiketjes is dat ze voor velerlei interpretaties vatbaar zijn. De dragers zijn ook niet altijd gecharmeerd van het etiketje dat ze opgeplakt kregen.
Bovendien: het Blogbal is een feest. Geen symposium of congres. Symposium of congres zijn moeilijke woorden voor samenkomsten waar iedereen clip badges aanloopt. Dat zijn naamkaartjes die aan de kleding bungelen. Dat vindt iedereen ook vervelend, want die dingen vloeken altijd bij de feestelijke outfit.
Polsbandjes? Nee zeg, het Blogbal mag dan sterke overeenkomsten vertonen met een willekeurig gesticht, bloggers zijn per definitie krankzinnig, maar dat hoeven we niet te benadrukken door de gasten een polsbandje om te doen. We kunnen bij de ingang van de zaal een lakei neerzetten, die de namen van de binnenkomende gasten omroept. Dat is weer niet leuk voor de pianist die de binnenkomers op muziek trakteert.
Er gingen ook al suggesties rond dat iedereen een origineel masker op zou zetten. Daar zullen veel bloggers niet zo’n bezwaar tegen hebben, want ze bloggen al achter een masker: de nickname, of sjieker, het pseudoniem. Maar er zijn genoeg gasten die hun eigen gezicht masker genoeg vinden en het bezwaarlijk vinden met een kartonnen bord voor hun hoofd rond te lopen.
De prijsuitreiking van de Blogparel 2011 is wel het meer serieuze en officiële gedeelte van het Blogbal. Daarom kiezen we voor de weinig speelse optie van de badges. We zullen de genomineerden vragen de Blogparelbadge tijdens de prijsuitreiking te dragen. Wat ze er daarna meedoen mogen ze zelf weten, maar dat is dus het moment waar je op ieders borst kan turen om te zien met wie je te maken hebt.
Bij voorbaat excuses voor deze onelegante oplossing.
|