Wat is de blogparel?

De Blogparel is een prijs voor weblogs die de lezers een lach ontlokken en vervolgens tot nadenken zetten.

 

Die formulering is gejat van de IG Nobelprijs, een parodie op de echte Nobelprijzen voor wetenschappen. De IG Nobelprijs beloont wetenschappelijke onderzoeken, waar je in eerste instantie om moet lachen, omdat je bij eerste lezing niet meer denkt dan ‘leuk’, ‘grappig’ of ‘hilarisch’. Maar ze blijven tussen de oren hangen en niet veel later kom je tot de conclusie dat de onderzoeken bijdragen aan goede oplossingen voor tal van zaken waar we in het leven soms mee worstelen.

 

De Blogparel, de Nederlandse Nobele Prijs voor Blogs, is op zoek naar blogs die datzelfde effect hebben. Het “eerst lachen, dan doordenken” is hét criterium om in aanmerking te komen voor de Blogparel.

 

Met de prijs willen we vooral de bloggers belonen, die de moeite doen ons dagelijks van informatie te voorzien en met elkaar van gedachten te wisselen. En die met een kleine of grote lach, het denken over soms zware kost, een lichte impuls geven.

 

De Blogparel is niet zomaar een prijs, waar je een eervolle vermelding of een plastic trofee mee in de wacht kunt slepen. Ook in deze derde editie van de Blogparel staan heuse geldprijzen ter beschikking voor de winnaars. De hoofdprijs is € 200,-. Voor blogposts die op de tweede en derde plaats eindigen zijn er prijzen van respectievelijk € 100,- en € 50,- beschikbaar.

 

Daarnaast is er ook een publieksprijs. Het blijft nog even een verrassing wat dat voor prijs gaat worden.

 

Met de Blogparel willen we blijvende aandacht genereren voor bloggers. Bloggen is inmiddels een gevestigd fenomeen. Een breed scala van onderwerpen en stijlen circuleren op het internet.  Met de Blogparel hopen we uit die immense blogvijver net die pareltjes te vissen, die lezers dat extra aan humor en stof tot nadenken geven, waar we allemaal wat beter van kunnen worden.