Hoe kan je inzenden?

Heb je een “blogparel” gevonden? Dan kun je deze inzenden door het inzendformulier in te vullen. Je kunt zoveel kandidaten insturen als je wilt. Wel zul je per kandidaat telkens een nieuw formulier in moeten vullen. Je inzending verschijnt op de voorpagina, in de rechterkolom ondet het kopje “Inzendingen”. Lezers kunnen zo de laatste inzendingen volgen.

 

Uiteraard moeten de inzendingen voldoen aan een paar voorwaarden.

1. Belangrijkste voorwaarde is dat de blogpost voldoet aan hét criterium van de Blogparel: het stuk brengt je aan het (glim)lachen én het zet je aan het denken. Deze twee elementen zijn onvoorwaardelijk aan elkaar verbonden. Geen tranentrekkende stukjes dus, tenzij van het lachen de tranen uit je ogen rollen.

2. De blogpost is afkomstig van een weblog dat regelmatig publiceert. Minstens één tot twee keer per week verschijnt er een nieuwe blogpost.

3. De blogpost is afkomstig van een weblog dat één jaar of langer bestaat.

4. Commerciële weblogs zijn uitgesloten.

5. Om elke schijn van partijdigheid te voorkomen zijn blogposts van Codes, keuzes en maakbaarheid (peterspagina.nl) en van Sargasso uitgesloten van deelneming.

 

Alleen blogposts die in 2014 zijn verschenen komen in aanmerking. De inzendtermijn sluit op 5 januari 2015, zodat ook stukjes van eind december 2014 nog ingestuurd kunnen worden.