De toestand in de polder (22)

(Klik op de koppen voor de krantenartikeltjes)

Polder ongerust
Huisarts: “Ja zeg, ik ben een avondmens. Maar hier bellen ze voor dag en dauw aan en ja, dan moeten ze niet verwachten dat ik uitgeslapen diagnoses stel”.

Polder spektakel
Polderman: “Kijk, het is een goeie man hoor, die dokter. Maar hij heeft wat moeite met opstaan. Nou, toen hebben we met tractors en shovels de dokter geholpen met wakker worden. Grappige pyama heeft-ie, dat wel”.

Polder weg doorklieft
Planoloog: “Onderzoek wees uit dat de mensen hier dat asfalt een beetje zat waren. Saai en lawaaiig. Nu ligt hier dus een een paars fluwelen weg. Met diamantjes in het midden en aan de kanten om de rijstroken aan te geven. Dat licht mooi op in het donker”.

Polder fictieve ramp
Polderbestuurder: “Ha, ha, ha. Nee, we hebben die randstadplanoloog met zijn trendy fantasietjes vriendelijk bedankt en weer teruggestuurd. Op papier staat het heel mooi, maar rem je op fluweel dan eindig je in het struweel. En die diamanten trekken alleen maar criminaliteit aan”.

Polder leerlingen
Schoolhoofd: “De jeugd heeft de toekomst, maar die moeten ze wel leren maken. Dus wij beginnnen ze al vroeg het polderen te leren. U zult later nog veel van onze leerlingen horen. Die worden de toekomstige staatslieden!”

Polder toekomstscenario
Burgemeester: “Een loffelijk initiatief van de Polderschool. Maar de leerlingen kregen daar wel erg de vrije hand, met de meest anarchistiche ontwerpen tot gevolg. Dat hebben we even rechtgezet. We sturen ze nu onze polder in zodat ze met eigen ogen kunnen zien hoe de toekomst er uit hoort te zien.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *