Doorgeefluik

Doorgeefluik Het blog als doorgeefluik. Weblogs worden door critici wel eens gebrek aan originaliteit verweten. Als het al geen kopieermachines zijn, functioneren ze tenminste als doorgeefluik. De vele links in weblogartikelen zouden die stelling bewijzen. Zeker er zijn copycats en linkdumpbloggers. Dat wil nog niet zeggen dat de stelling voor alle blogs geldt.
Ook al ben ik er het niet mee eens dat de stelling voor alle weblogs geldt, vandaag schaamteloos dit blog als doorgeefluik gepresenteerd.

Dankzij
VPRO’s Noorderlicht vond ik deze bijzondere wetenschapsquiz. Niet alle Nobelprijswinnaars waren door en door nobel. Doe de W24 Nobelprijsquiz en zoek de wat duistere kantjes van diverse Nobelprijswinnaars. Mijn wetenschappelijke kennis was zo beroerd dat ik er slecht één goed had.

Wat ik als academisch onbenul ook niet wist, is dat er ook professoren zijn die zoveel weten van slechts één historische figuur, dat ze tot bijzonder hoogleraar worden benoemd. Nu gaat het wel om een
Jeroen Bosch-specialist. Ron Spronk is eigenlijk hoogleraar technische kunstgeschiedenis in Canada. De wetenschap die met technologische middelen schilderijen fileert.
De prof gaat hier schilderijen van Jeroen Bosch diepgaand analyseren. In 2016, als de 500ste sterfdag van de
duivelse schilder wordt herdacht, moet er dan veel meer bekend zijn over de aard van zijn werk.

En dan nog heel wat anders. Het gaat niet goed met de jeugd in Den Helder. Als in elke andere gemeente, deelt de burgemeester elke 30e april wat royale lintjes uit aan volwassenen die op de een of andere manier een prestatie voor de samenleving hebben geleverd. De lokale ChristenUnie leek het een goed idee, ook een lintjesregen over de Helderse jeugd uit te storten.
“Alle inwoners van Den Helder tussen de 6 en 18 jaar die zich al lange tijd voor anderen of voor de stad inzetten zonder dat ze daarvoor worden beloond, komen in aanmerking voor een jeugdlintje”, volgens de gemeente en riep de bevolking op met genomineerden te komen, zodat 19 november de jonge weldoeners hun lintje opgeprikt kunnen krijgen.

Nog een maandje te gaan en er is nog
geen enkele aanmelding binnen. Komt dat misschien omdat de Helderse burgemeester faliekant tegen de sluiting van de jeugdgevangenis is? De jongeren blijven natuurlijk liever ver uit de buurt van de burgemeester. Voor jet het weet krijg je een lintje en eindig je achter de tralies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *