Doping op je werk

WerkstressWie gaat er geheel dopingvrij door het leven? Als je alle controles op dopinggebruik eens op een rij zet, krijg je sterk de indruk dat er bijna niemand meer zonder extra toevoegingen naar zijn/haar werk gaat. En eenmaal uitgewerkt, gaat men onder de dope aan de vrije tijdsbesteding.
Laten we de gangbare opkikkertjes even buiten beschouwing: koffie, cup-a-soup, ibuprofen tegen een hoofdpijntje en een tabletje druivensuiker tegen een dipje. Dat zulk alledaags spul bij zelfs extreme arbeid als een Tour de France niet mogen worden gebruikt zoeken ze in dat wereldje zelf maar uit. Maar hoe zit dat bij u op het werk?
Ik kan me voorstellen dat mensen die erg geestdodend werk doen, af en toe behoefte hebben aan een pilletje waar ze wat vrolijker van worden. En overal waar het werktempo en prestatie-eisen hoog liggen, kunnen energie-boosters en allerlei supplementjes de 'worker's littlle helpers' zijn.
Vrees niet dat het gebruik van zulke middelen uw carrière op het spel zullen zetten, want wereldwijd wordt onderzoek gedaan naar hoe werknemers fris en vrolijk aan het werk gehouden kunnen worden. Behalve meer natuurlijke middelen als een halfuurtje
fitness of een middagdutje, kennen we ook voorbeelden van werkegevers die hun ondergeschikten in bepaalde situaties van amfetaminen voorzien (amerikaanse gevechtspiloten in Irak) en zal geen baas er van wakker liggen als ook u alert en geconcentreerd blijft met wat modafenil. De vorige avond ruzie met je partner gehad? Gewoon een vergeet-pil slikken en emotioneel geladen herinneringen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Dat kan de kwaliteit van je werk ook niet meer in de weg zitten.
De mooiste pil moet er nog komen: de
anti-domheidpil. Niet teveel van nemen want slimmer dan je baas zijn kan ook weer verkeerd uitpakken.
Is de maakbaarheid van prestaties nog wel zonder hulpmiddelen mogelijk? Hoe houd jij het eigenlijk op het werk vol? Geheel clean of zwaar onder de dope? Wellicht heb je in dat laatste geval nog tips welke middelen tot de beste prestaties op de werkvloer leiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *