Dresscode Blootshoofds

Dresscode Blootshoofds Het heeft niets te maken met hoofddoekjes, die de PVV niet op ambtenarenkoppen wil zien, maar uit een heel andere hoek komt het bericht dat een verbod op capuchons nader wordt onderzocht.

In Wassenaar hing een eigenaresse van een tankstation stickers op met de mededeling dat het dragen van capuchons is verboden. De eigenaresse was slachtoffer van een aantal ramkraken en wil niet nog eens vanonder een capuchon begluurd worden op de mogelijkheid van een volgende ramkraak.
BETA, de belangenvereniging voor de tankstationhouders, onderzoekt nu de juridische mogelijkheden voor een landelijk verbod.

Voor alle duidelijkheid: de eigenaresse van het Wassenaarse tankstation gaat geen mensen met hoofddoekjes of boerka’s buiten de deur houden. Zoals ze zelf zegt
in het artikel op Nu.nl: “Als een oude vrouw net in de kou en regen heeft staan te tanken en ze draagt een hoofddoekje, ga ik bij het afrekenen niet eerst eisen dat ze haar hoofddoekje afdoet”.

Het is me nog nooit opgevallen, omdat ik niet zo vaak een tankstation bezoek, maar de voorzitter van BETA zegt dat de tankhouders al gebruik maken van sticker, waarop wordt gewaarschuwd een helm af te doen bij het afrekenen. Nu wil men dat uitbreiden tot capuchons en zonnebrillen. Ook omdat de voorzitter het tamelijk onbeleefd vindt met gezichtsbedekkende accessoires bij een kassa af te rekenen.

Eerlijk gezegd vind ik die capuchons nog minder een gezicht dan een willekeurig hoofddoekje. Dat is echter persoonlijke smaak en daar ga je natuurlijk niet over twisten. En in land dat zo sterk de schijn op wenst te houden een vrij land te zijn, mag iedereen natuurlijk dragen wat hij of zij wil.
De hoofddeksels zijn echter nu al zo lang onderwerp van discussies, dat het misschien eens tijd wordt voor een heel andere dresscode.

De bontmuts kan niet, want dat is onnodig dierenleed, Petjes in het klaslokaal zijn een doorn in het oog van menig leerkracht. Het hoofddoekje mag niet, omdat we gelijksoortige geloofsuitingen nou net hebben weten terug te dringen tot een enkel Zeeuws of Veluws dorp. De hoedenparade op Prinsjesdag is nogal eens het mikpunt van grappenmakerij en dreigt politici ongeloofwaardig te maken. De hoge hoed had natuurlijk al lang verboden moeten worden, want we willen niet besodemieterd worden door de eerste de beste goochelaar.

Zet al die hoofddeksels toch af. Met de hoed in de hand, komt men door het ganse land. Met andere woorden: je mag gerust een of ander hoofddeksel bij je hebben, zolang dat maar niet op je hoofd zit.
Dan zit je nog met voor de ogen vallende haardossen. Of kapsels die van een of andere identiteit getuigen. Of er weer zo verschrikkelijk uitzien, dat het een belediging voor de toeschouwers mag heten. Ook onbeleefd dus.

De nieuwe dresscode luidt dus: ga blootshoofds. Iedereen kaal, da’s normaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *