Laat ons met rust

Laat ons met rust

Hoeveel 'gewone mensen' zouden er eigenlijk in Nederland zijn? Mensen die gewoon willen werken, wonen, uitgaan, thuiskomen, thee drinken, een biertje pakken, voetballen of lekker languit voor de tv.

Mensen die gewoon geen zin hebben in ruzie, gekibbel en gescheld. Mensen die gewoon niet bezig zijn met een ander zwart te maken, met lekker belangrijk zijn of met schreeuwen hoe alles anders moet.

Hoeveel 'gewone mensen' zouden allemaal elke dag gewoon willen doen, zonder lastig gevallen te worden door andere, belangrijke mensen die elkaar het leven zuur maken?

Hoeveel 'gewone mensen' zouden er zijn die niet bang willen zijn?

En hoeveel van die 'gewonen mensen' zouden het durven om in het openbaar heel gewoon even stil te staan, om in 'gewone mensen taal' te zeggen: Laat ons met rust?

Het is geen 5 voor 12, wij willen gewoon verder. Naar 5 over 12.

Wie zou het durven om vrijdag 7 december, op klaarlichte dag om 5 over 12 slechts 1 minuutje stil te staan, te zwijgen, de auto stil te zetten, even te stoppen met werken, om aan de Geert Wildersen en de Doekle Terpstras met 1 minuut complete stilte gewoon te laten weten: Laat ons met rust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *