Vaccinatiedolheid

Vaccinatiedolheid Wie denkt deze zomer te ontkomen aan lange wachtrijen om ingeënt te worden, komt bedrogen uit. Vorig jaar stonden velen in de rij om een vaccin tegen de Mexicaanse griep te krijgen. Deze zomer steken andere gevaren de kop op en de prikcentra worden alweer ingericht.

Er is wel een verschil. Vorig jaar dacht de minister van Volksgezondheid dat iedereen door de Mexicaanse griep getroffen kon worden. Voor dat het zover was nam de griep al weer af en nu is men druk doende de overtollig ingekochte spuiten
te verbranden.

Deze zomer zij het selecte groepen die gevaar lopen. Wie student is, mag zich laten inenten
tegen de bof. De kwaal stak begin dit jaar al de kop op, maar nu wordt het toch tijd een prik te halen. Waarom? Studenten zitten op elkaars lip, zeker tijdens de ontgroening, en de kans op besmetting is dan een stuk groter.

Wie geit is heeft het ergste alweer achter de rug. De Q-koorts was op herhaling en geiten zijn massaal ingeënt. Of geruimd. In beide gevallen
nadelig voor de geitenboer. Dode geiten leveren niks op, maar gevaccineerde geiten ook niet. Die geiten tellen niet meer mee als fokvee. Daar heeft de boer niets aan.

Wie toerist is, is bang. Steeds meer vakantiegangers gaan vroeger dan gepland naar huis, om zich rap te laten inenten
tegen hondsdolheid. Steeds meer wil zeggen: vorig jaar meldden zich zo’n 50 angsthazen. Dit jaar kunnen dat er wel twee keer zoveel worden.
Die massale toename is reden voor het AMC (Amsterdams Medisch Centrum) om het vaccinatiebeleid te verruimen.

De Q-koorts heeft helaas een vaste plek veroverd, maar lijkt onder controle. Maar dat bericht over de hondsdolle toeristen, lijkt me een typisch gevalletje komkommernieuws. En ook bij studenten die massaal gevaccineerd moeten worden, kun je de
nodige vraagtekens zetten. Is er ergens iemand die behoefte heeft aan een plaatsvervanger voor de Mexicaanse griep-hype?

Iemand in de zaal die al dat nieuws door kan prikken, voor we weer een massa vaccinaties moeten verbranden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *