Weekendpuzzel

Vroeg werk gips De paaspuzzel trok weinig lezers en er rolde helemaal geen winnaar uit. Dat kon twee redenen hebben. Of iedereen hield paasvakantie in bos, op hei of langs de woonboulevards, ├▓f men had helemaal geen trek in de hoofdprijs.

Nu dit weekend bijna 3 miljoen Nederlanders op vakantie zijn getrokken, wil ik de overige 13 miljoen een leuk alternatief bieden. Want toch ga ik ervanuit dat een etentje met de redakteur een niet te versmaden prijs genoemd mag worden.
Daarom nu de weekendpuzzel:

Wat hebben deze afbeelding (linksboven) en een belgische koffiedikkijker, die in februari met een opmerkelijke primeur kwam, te maken met aanstaande maandag?

Wie het eerst met het goede antwoord komt, gaat uit eten met de redaktie. Voor alle duidelijkheid: dat kost u niks.
De Weekendvraag blijft open staan tot zondag 26 april, 22.00 u. Alle reacties daarna zijn welkom, maar tellen niet mee voor de hoofdprijs.

Update (zo 14.50 u.). De vraag anders gesteld: wat is er bijzonder aan maandag 27 april, volgens een bron van een belgisch blad?

Update (zo 22.00 u.): Inzendtermijn verlengt tot maandag 22.00 u. Tip: Wie zou dat gipsmodel van een mislukte giraf gemaakt hebben?

Ma 23.20 u.: De oplossing:
Het blad Humo deed alsof een betrouwbare bron wist te vertellen dat Beatrix op 27 april haar troonsafstand zou aankondigen.
Zou ze dus eindelijk tijd krijgen zich geheel aan haar hobby te wijden. Op het plaatje zie je vroeg werk (1953) van Beatrix: een gipsmodel van een giraf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *