Wel goed, niet gek?

Ei van Columbus

De redactie is (alweer) een weekendje weg. De komende dagen kun je echter toch aan de slag op dit weblog. Neem a.u.b. eens de tijd voor het volgende:

Tot en met september zal elke laatste vrijdag van de maand onder de titel “Wel goed, niet gek”, een greep uit de idiote plannetjes en ideetjes worden gepresenteerd, die ooit op dit weblog waren te lezen.

Elke keer drie maffe hersenspinsels, die ik graag wil voorleggen aan echte deskundigen. Van de twaalf idiote idee├źn, worden er drie opgestuurd naar deskundigen van mijn keuze, met de vraag zijn of haar licht daar eens serieus over te laten schijnen. Is het idee werkelijk te gek voor woorden of moet het wel serieus worden genomen? Zo ja, wat is er voor nodig het idee in praktijk te brengen en welke consequenties kan het hebben?

De reacties van de deskundigen worden in december hier gepubliceerd.

De twaalf plannetjes zijn een volstrekt willekeurige greep uit alle bizarre plannetjes, maar de drie die doorgaan naar de experts worden door jou gekozen.

Reageer a.u.b. op elk artikel en geef een waardering aan de drie ideetjes. Het idee dat zeker door moet omdat jij ook vindt dat het eens nader bestudeerd moet worden geef je de hoogste score: 21 punten. De goede tweede geef je 13 punten en wat volgens jou beter niet door kan geef je 8 punten.

Die puntentelling heb ik natuurlijk zelf bedacht en is net zo gek als die ideetjes, maar ik heb nu eenmaal wat met 21, 13 en 8.

Geef je score aan in je reactie (klik op “Jouw reactie” onderaan), of stuur het per e-mail op naar postmaster@peterspagina.nl

Hier de eerste drie. De links verwijzen naar het artikel waarin het idiote idee is genoemd.

1. Gekke fietsplannen.

Smallere wegen voor de auto's en superbrede fietspaden? Een verklikker op je fiets waarmee je het stoplicht op groen kan zetten? Fietsen die technisch zo in elkaar zitten dat bij elke trapbeweging het fietsen uiteindelijk vanzelf gaat? Voor alle grachten, sloten en kanalen een witte waterfietsenplan?

2. Volkstuintjes.

Het huidige kabinet wil dat we gezonder leven, beter met de natuur omgaan en de stad zowel ecologisch als sociaal leefbaarder maken.
Wel, voeg een grondrecht aan de wet toe. Elk huishouden een stukje grond: de volkstuin.

3. Hymnesterie.

Woorden schieten vaak te kort. Alle nationale hymnen zouden tekstloos moeten zijn, zodat iedereen zijn eigen gedachten erbij kan hebben.
Er moet een wetsvoorstel komen om het volkslied louter instrumentaal te maken.

May I have your votes please?

Update: Inmiddels zijn deel 2 en deel 3 ook verschenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *