Blogbal kiest Blogger des Vaderlands

Blogbal 2015Het roemruchte Blogbal bestaat vijf jaar. De verjaardag krijgt een bijzonder tintje omdat die avond de Blogger des Vaderlands zal worden benoemd. De winnaar mag zelf invulling geven aan deze eretitel en wint duizend euro voor zijn/haar noeste bloggersarbeid.

De verkiezing vindt plaats op vrijdag 6 maart. Voor de tweede keer heeft het Blogbal de kunstenaarssociëteit Arti et Amicitiae als locatie gekozen en een bijzonder programma in elkaar getimmerd.

De avond wordt geopend door Hedy D’Ancona. Muzikale omlijsting van het Blogbal is in handen van Tycho Tax (The Outsiders), Pietro Marchesi (My Kingdom for a Horse) en huispianist Jasper Bartlema.

Verder is het natuurlijk een ontmoeting van bloggers. Alle bezoekers kunnen hun stem uitbrengen op de Blogger des Vaderlands van hun keuze. Een groep van blogkenners heeft uit de vele inzendingen deze veertien finalisten geselecteerd:

Arnoud de Jong van Arnoudhugo.nl, Amsterdam Centraal en Verbal Jam

Bas Taart van Metro, Retecool en The Post Online

Berend Quest van Berendquest.nl, Nurks en berendquest.wordpress.com

Jeroen Mirck van Mirck Media, Amsterdam Centraal, Joop.nl, Marketing Tribune, Emerce, De Nieuwe Reporter, Mijn Moment.com, Dichtbij.nl en Nice Nieuw-West.

Klaas Knooihuizen van HP de Tijd, Oor, Klaasknooihuizen.nl en Sargasso

Luuk Koelman van Koelman.com, HoemannendenkenMetro en Univers

Max Molovich van Nurks, Sargasso, Panzerfaust, Chimsky.

P.J. Cokema van de Blogparel, Sargasso en Peters pagina

Reet van Retecool

Spencer Brandsen van Bicat, ColumnX en Nurks

Steeph van Sargasso en Ten Twijfel!

Tanja Nabben van tanjanabben.wordpress.com

Ton van Eck van Dagtaak

Vrouwke van Stavast van Soit!, Vrouwke Blogt en Nurks

U ziet het: ook uw redacteur staat er bij. Uiteraard streelt dat mijn ego, maar het is niet de bedoeling Blogger des vaderlands te worden. Want er staan zo veel bloggers tussen die het echt verdienen. Ik denk zelf vooral aan bloggers als Arnoud de Jong, Bas Taart, Jeroen Mirch, Max Molovich, Reet en Steeph. Zij bloggen al zo lang, hebben zulke bijzondere blogposts op hun naam en hebben de Nederlandse blogwereld op uiteenlopende wijzen gepromoot. Het wordt tijd één van hen alle meer dan verdiende hulde te geven.

Dus: komt allen naar het Blogbal, stem op één van de kandidaten en maak een leuke avond mee.

Het Blogbal: Vrijdag 6 maart 2015, aanvang 21.30 uur Toegang: voor finalisten en medewerkers gratis, voor ieder ander: € 10,-
In kunstenaarssociëteit Arti et Amicitiae, Rokin 112, Amsterdam

5 gedachten over “Blogbal kiest Blogger des Vaderlands

 1. Arnoud

  Alsof jij je niet al jaren inzet voor de blogwereld! Ik heb liever dat jij het wordt, want dan hoef ik me er niet meer nerveus over te maken. 😉
  Dit overkomt me allemaal gewoon en straks sta ik nog in het brandpunt van de belangstelling, zul je net zien. Maar gelukkig maken anderen veel meer kans en dat verdienen ze ook.

  1. Peter

   Mwah, een enkel blogpareltje hier en een pareltje daar is niets vergeleken bij sommige andere prestaties. Zoals je schrijft: gelukkig maken anderen veel meer kans”, dus ik zou als ik jou was alle opties open houden. Ik maak me in ieder geval niet nerveus 😉

 2. Ximaar

  Gecondoleerd met de nominatie. Volgens mij is dit de prijs die niemand wil winnen. Dwz egostrelend en een leuk bedrag, maar bij de eerste de beste ramp (groningen zakt naar het middelpunt van de aarde) voel je je verplicht om over die saaie Grongiers te bloggen. En dan de regelmatige uitnodigingen bij DWDD-Latenite en Jinex.

  Er staan er ook voldoende tussen die wat mij betreft niet rijp zijn voor deze prijs en daarnaast is er een behoorlijk overschot aan mannen. Zelf vind ik dat Pieter Derks deze titel een goede invulling zou kunnen geven, maar dan moet ie eerst nog beginnen met bloggen.
  http://www.amnesty.nl/over-amnesty/bladen/wordt-vervolgd/het-jaar-pieter-derks

  1. Peter

   Dat niemand het wil winnen zal meer met onterechte bescheidenheid te maken hebben of met misplaatste visie op prijswinnaars in het algemeen. Het beschikbare bedrag zal in deze armlastige tijden wellicht voor menigeen een welkom douceurtje zijn.

   Dat Pieter Derks nog niet blogt is een ernstige lacune in de blogosfeer.

   Awel, ik weet dat je weinig op hebt met dit soort prijzen en de soort blogs die genomineerd zijn. Ikzelf vind echter dat er zeker drie of vier tussen staan die een prijs van dit formaat ruimschoots verdienen. Het is meer eer dan de voormalige Dutch Bloggies en een groter bedrag dan de schamele Blogparelfooi.

   En alles is natuurlijk relatief, hetgeen zeker voor prijzen winnen geldt. Zo ben je even “in the picture”, zo ben ook snel vergeten. Of zoals de dichter noteerde: “Alles van waarde……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *