Brinkman & Brinkman

Brinkman en Brinkman De toekomst is aan de Brinkmannetjes. Hero en Elco. De een tart zijn partijleider door aan de fundamenten van de PVV-beweging te ronnelen. De ander wijst zijn partijleider op de verkeerd gekozen richting.

Elco, ooit de
machtigste man van Nederland en Hero die dat wil worden. Beiden proberen natuurlijk kiezers te winnen.
Als Elco stelt dat het CDA zich meer op de steden moet richten, heeft-ie volkomen gelijk. Nu krimpen de plattelandsgemeenten even hard als het aantal CDA-zetels in de peilingen. De steden groeien. Daar zit dus het kiezerspotentieel.
En Hero die de jeugd probeert te paaien met een PVV-lidmaatschap? Ook hij heeft gelijk. Op 9 juni zijn er, net als bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen, weer heel wat kersverse kiezers te winnen. Jongelui die voor het eerst mogen stemmen.

Waarom komen de partijleiders van CDA en PVV zelf niet op zulke briljante invallen?
Even een puur theoretische verklaring: de partijleiders zijn moe, ze zijn het zat. Ze trekken de kar nog wel even, omdat het is afgesproken, maar na 9 juni gaan ze meer aandacht aan gezin en vrouw besteden.
De PVV-leider was al een keetje onwel geworden in een Duits hotel. De CDA-leider krijgt regelmatig heel vervelende recensie over zijn leiderschap. Het is een slopende functie. Een normaal mens houdt dat geen jaren vol.

Waarmee de theorie zegt dat ook Balkenende en Wilders normale mensen zijn. Met dank voor hun Titanenwerk dat ze voor hun partijen hebben verricht, worden ze straks uitgezwaaid.
Bij de PVV zal ongetwijfeld Hero de nieuwe partijleider worden. Die man timmert nu al zo aan de weg, dat hij de gang naar het partijleiderschap al heeft geplaveid.
Bij het CDA is nog onduidelijk wie nu een geschikte opvolger van Balkenende kan zijn. De gedoodverfde kroonprins, Camiel Eurlings, heeft zijn vertrek al aangekondigd. Maar Elco is niet vergeten dat hij al eens tot opvolger van een premier is benoemd. Onder Lubbers liep dat echter desastreus af. Hij heeft dus nog wat goed te maken.

Hero Brinkman of Elco Brinkman. Geef mij maar
Baba Brinkman. Kletst er ook een leuk stukkie op los.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *