De grootste komkommer

De grootste komkommer Elk jaar weer barst rond deze dagen de komkommertijd los. Een merkwaardig verschijnsel. Bij gebrek aan echt nieuws vullen de media hun content met nieuwtjes, die de rest van het jaar hooguit als bladvulling dienen.

In deze tijd is er echter volop “regulier nieuws” te melden. We hebben immers de verkiezingen net achter de rug en er wordt gezocht naar een nieuwe kabinet. Belangrijk genoeg. Verder heeft BP de olieramp nog steeds niet weten te stoppen. En de grootste kerk ter wereld zou deze zomer wel eens ten gronde gericht kunnen worden, omdat het zwaar onder vuur ligt wegens haar historische kindermisbruik.

Toch steken de komkommers hun kop weer op. Het CDA trekt ten strijde
tegen slecht bier. In Nieuw-Zeeland liet een ex-roker zijn hart zien aan het parlement. Zwaar beveiligd plassen kan op toiletten in Heerhugowaard.
Zijn er dan geen komkommertjes over dieren? Nergens een loslopende poema of verdwaalde wurgslang te zien? Nee, maar geen nood. Het echte wild is slachtoffer van zomerse activiteiten op de Veluwe. We hebben wel langer last van de eikenprocessierups. En de schildpad, normaal gesproken voor de vakantie door het toilet gespoeld, wordt gered door de verhuizing van de eitjes.

Kortom: de komkommer
stijgt weer in het nieuws. Een weblog dat zwaar leunt op het nieuws, verliest natuurlijk aan kredietwaardigheid, als er geen aandacht aan komkommernieuws wordt gegeven.
Tijd dus voor de zomerse lezersvraag. Wat vind jij de grootste, de leukste, opvallendste, meest bijzondere komkommer die je in het nieuws tegenkomt?

Stuur ze in. Het liefst via de reactieruimte, maar mailen mag ook. Eind augustus (einde komkommertijd) zal ik een komkommerbloemlezing uit de reacties samenstellen.

Update:
Deze komkommers verschenen hier in navolging van deze publicatie:
over het WK voetbal, over VVD’ers die zich boos maken over appels, over rebelse pelikanen en andere dieren die klieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *