Zomerse codes

Zomerse codes Maak je niet druk, raadt de RIVM ons aan. Vooral de ouderen moeten met het warme weer wat extra drinken en rustig aan doen.
Rustig aan? Het zweet breekt je alleen al uit, als je bedenkt welke zomerse codes je moet onthouden. Die codes moeten ons alert houden. Want jij mag dan lekker in een zonnig slaapje wegsukkelen, de gevaren om ons heen doen dat niet.

In Belgiƫ maakt men zich druk om de
zomerse dresscode. Op het werk wordt het niet gewaardeerd rond te banjeren in die bekende slonzige zomerspullen, die veel onbedekt laten. Dus geen colbertje met een korte broek eronder.

Tja, de klanten zouden het er eens benauwd van kunnen krijgen. Dat kan in ieder geval bij windstil weer. Al een paar keer gaf de Milieudienst Rijnmond
een stankcode af. Gisteren weer stankcode 2, die vandaag tot stankcode 1 is teruggebracht.
Als burger kun je er weinig mee. Maar als de dienst de code afgeeft moeten de bedrijven hun activiteiten minderen, soms zelfs geheel staken.

En dan is er altijd weer de
Code Droog. Die heb je in 5 kleuren en op deze kaart is te zien dat je in Utrecht en Gelderland maar beter kan stoppen met roken. Wie lekker wil barbecuen kan het ook wel vergeten.

Deze codes moet je allemaal uit het dagelijkse nieuws plukken. Het beste lijkt dus gewoon op je gemak thuisblijven, goed eten en goed drinken. Trek je er toch op uit let dan op de waarschuwingsborden. Hopelijk herken je de pictogrammen, de codes die aangeven dat je niet, ik herhaal niet,
in de rivier moet zwemmen.
Ga ook niet wandelen, want een tekenbeet is zo opgelopen, of je wordt pardoes overvallen door neerkomende haartjes van de eikenprocessierups.

Ben ik nog een of andere zomerse code vergeten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *