Gedragscode tegen gelazer

vvdvoorzitterTja, de VVD gaat een gedragscode opstellen zodat de partijleden eindelijk weten hoe ze respectvol met elkaar moeten omgaan. Natuurlijk, we leven anno 2007 dus de tijd dat een liberaal een echte heer of dame was hoort tot het vroeger-was-beter-tijdperk. De hedendaagse liberaal weet niet eens wat etiquette is en zo kon het dus gebeuren dat er onwelvoeglijke woorden vielen ten tijde van de Ayaan-kwestie en rond het lijsttrekkersschap. Voorzitter Jan van Zanen heeft er schoon genoeg van en wil dat het gelazer nu afgelopen is.
Zal de VVD die gedragscode serieus nemen? Te vrezen valt van niet. De partijraad was dit weekend van mening dat niemand geroyeerd hoefde te worden naar aanleiding van het rapport van de commissie Dekker (de interne analyse van de verkiezingsnederlaag van de VVD). Dus als de partij de gedragscode net zo behandelt als het commissie-rapport hoeft geen enkele VVD-politicus bang te zijn voor zijn/haar politieke loopbaan. Rutte en Verdonk kunnen op de ouwe, getrouwe, uiterst amicale voet verder met elkaar. Gelukkig maar, want het dreigt toch een beetje saai te worden in de parlementaire wandelgangen.
Wat zou er nou in die gedragscode komen te staan? Laten we de liberalen eens van advies dienen. Ik maak alvast een opzetje en u, lieve lezer, mag natuurlijk ook een duit in het zakje doen.

1, Verdonk-ermaan uw mening niet maar uit die met respect.
2. Schelden doet geen zeer, maar doe het dan als heer.
3. Eert uw fractievoorzitter gelijk u uwzelve eert (die is speciaal voor Rita).
4. Is een partijlid met voorkeur omhoog gestemd, zet haar dan niet in heur hemd (die is dan voor Rutte).
5. De vrijheid van het individu is een mooie hobby, die echter niet in de partijbankjes thuishoort.
6. De vrije markt is geen plaats voor kritische gedachtenwisselingen.
7. Wie zich gedraagt als liberale kemphanen krijgt te maken met Jan van Zanen.

Afijn, heeft iemand betere voorstellen voor de liberale gedragscode?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *