Blogparel 2014 van start


De vijfde editie van de Blogparel is van start. Je kunt weer blogs inzenden voor de Blogparel 2014.

De belangrijkste spelregel om in aanmerking te komen voor de Blogparel is dat een blogje lezers doet (glim)lachen en vervolgens tot nadenken stemt. Een spelregel die we niet zelf hebben bedacht, maar gejat hebben van de IG Nobelprijs.

Op de website van de Nederlandse IG Nobel Night staat het helder verwoord:
“De Ig Nobelprijzen worden jaarlijks sinds 1991 uitgereikt aan tien wetenschappers en andere uitvinders die met hun onderzoek mensen ‘eerst aan het lachen maken en daarna aan het denken zetten’. De Ig Nobelprijs legt het vergrootglas op de (vaak onbedoelde) humor in wetenschappelijk onderzoek om daarmee meer mensen in wetenschap te interesseren”.

De Blogparel zoekt dus humoristische blogs (al dan niet zo bedoeld)  om hiermee meer lezers te genereren voor blogs die stof tot nadenken bieden. Nadenken, in de ruimste zin, over zaken waar de wereld alleen maar beter van kan worden.

Alleen blogs die in 2014 zijn gepubliceerd komen in aanmerking. Alle andere voorwaarden vind je hier. Blogs inzenden kan met het inzendformulier.

De inzendtermijn sluit maandag 5 januari 2015. Een professionele jury zal uit de genomineerden drie winnaars kiezen. Begin februari 2015 zal de prijsuitreiking plaatsvinden. Meer hierover maken we in de loop van dit jaar bekend. Over de prijsuitreiking van de Blogparel 2013 is hier een sfeerimpressie te lezen.

Alle inzendingen verschijnen in de rechterkolom, waar je ook de laatster reacties kunt zien. Daaronder zie je de logo’s van de winnaars van de Blogparel 2013. Klik ze aan en je kunt die weblogs lezen.

Verder in de rechterkolom ook links naar de laatste reacties, want over de Blogparel en de inzendingen mag natuurlijk veel van gedachten worden gewisseld.

Ook bij deze jubileumeditie van de Blogparel hopen we de steun van veel bloggers te krijgen. Dat kan door er over te bloggen en blogparelnieuws via de sociale media te verspreiden. Op je weblog kun je een banner plaatsen en die linken aan onze url.

Tot zover de formaliteiten. Nu graag jouw inzendingen.

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *