Het einde van de Blogparel


De vijfde editie van de Blogparel gaat geen feestelijke afsluiting beleven. We stoppen er mee. Het is genoeg geweest, einde verhaal.

Jammer, want we hoopten natuurlijk op een ander einde. Maar een laag aantal inzendingen, waarvan een gedeelte niet aan de voorwaarden voldeed om aan een vakjury voor te leggen, leidt tot deze beslissing.

Het is een beetje onze eigen schuld. Na de aankondiging in maart dat iedereen weer Blogparelwaardige stukjes in kon sturen, hebben we de tamtam niet meer geroerd. Dat was een bewuste keuze. We wilden eens zien hoe levensvatbaar dit initiatief is, zonder er zelf reclame voor te maken.

Op enkel trouwe fans na en een paar nieuwkomers, hebben slechts dertien mensen de moeite genomen een stukje in te sturen. Een aantal daarvan zou, zoals gezegd, afvallen en niet naar een jury worden gestuurd. Vergeleken met voorgaande edities stevenden we nu dus op een dieptepunt af.

Zie hier hoe het de Bloparel vanaf het eerste jaar is vergaan. Je ziet het totaal aantal ingezonden blogposts, daarnaast het aantal weblogs waarvan die blogposts afkomstig waren en tot slot het aantal mensen dat een inzending deed.
Blogparel statistiek 14

We treuren niet. Het was leuk om de Blogparel te organiseren. Maar als de rek er uit is, moet je stoppen. Nederland is per vandaag een blogaward armer.

Dat wil niet zeggen dat kwalitatief goede bloggers niet meer gevonden en gelauwerd kunnen worden.

Het Blogbal is op zoek naar de Blogger des Vaderlands. Tot  31 januari 2015 kun je een blogger nomineren door een mail te sturen naar hetblogbal@gmail.com met daarin de bloggersnaam van degene die u nomineert, werkende links van sites waar hij of zij publiceert,  een korte motivatie en het emailadres van de blogger. De blogger die je nomineert moet akkoord zijn met een eventuele benoeming.

Een selectie van de inzendingen zal worden uitgenodigd om deel te nemen aan de finale op vrijdag 6 maart 2015 op het Blogbal in kunstenaarssociëteit Arti et Amicitiae in Amsterdam.

Geen Blogparel meer. Dank aan allen die dit initiatief hebben gesteund en er aan mee hebben gewerkt: de inzenders, de bloggers, de lezers, de juryleden en iedereen die er op hun weblogs aandacht aan hebben besteed.

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail
 1. Oud Zeikwijf

  Jeuj. Wat jammer zeg. Ik las nog van de week een blogger (v) die vurig hoopte de Blogparel 2015 te winnen! Wat zal zij teleurgesteld zijn.
  Diep respect voor je initiatief en inzet de afgelopen jaren. Je was geweldig.

 2. Ximaar

  Ik zag het een beetje aankomen en schrik er dus niet van. Je eigen weblog staat ook al maanden droog. Probleem is dat ik niet veel met Sargasso of Nurks heb. Ik heb er overigens ook niets op tegen maar vind een blog iets persoonlijks en niet iets groeperigs. Wel jammer van de tijd die je er de voorgaande jaren in hebt gestoken.

  Misschien is blogger des vaderlands wel een fraaie opvolger. Ik ga het wel volgen, maar ga er nog niet echt aan meedoen. Als regioblogger (van buiten de Randstad) liggen mij dit soort landelijke en Randstedelijke initiatieven niet zo. Ik mail nog even.

  1. Peter

   Ah, ja dat is waar, 11 punten inmiddels.
   Okee, dan bombardeer ik je bij deze tot de winnaar van de Blogparel 2014.
   Ik overhandig je dan ook….. wacht, je hebt de fles al op zie ik.

 3. Rigo Reus

  Chips, had ik het weergaloze , schandalige, op de rand van het welvoegelijke balancerende maar leuke verhaal van Kippfest http://nurksmagazine.nl/2014/03/der-blind-date/
  nog willen insturen, maar dat hoeft nu niet meer.
  En de vreemde eend in de bijt, een vertaling uit het Russisch door Pierter Boulogne kkan ik ook niet meer insturen.
  http://pieterboulogne.com/2014/01/02/sergej-dovlatov-een-paar-chauffeurshandschoenen/
  Spencer! Wacht even! Ik drink met je mee!

  1. Peter

   Tjee, die hadden er wel bij gekund ja. Maar goed, de handel stond al vanaf maart open en ik maar wachten.
   Awel, wii weet organiseer ik later weer eens wat gezelligs.

 4. Mien

  Vorig jaar heb ik voor het eerst meegedaan. Dat is me goed bevallen.
  Dit jaar liep het allemaal wat minder gezien de inzendingen.
  Jammer. Maar ik denk ook dat de nieuwigheid er wellicht af was.
  Er wordt her en der waanzinnig veel en snel gepubliceerd en gesociaalmediaseerd.
  Ik vermoed dat dat er ook debet aan is.
  Vluchtigheid versus bestendigheid nog daargelaten.
  Dank voor jouw inspanningen Peter.
  Wordt zeer gewaardeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *