cc Flickr Franseco Sagnolo photostreamJenny Holzer a way to be very tender

Laatste nieuws

Mocht u ze gemist hebben, hier een overzicht van mijn recente stukken op Sargasso, die daar onder het pseudoniem P.J. Cokema verschijnen:

In de rubriek Kunst op Zondag:

4 augustus: Woodstock in 4’33”. Het popfestival Woodstock (50 jaar geleden) in Bethel zou ondenkbaar zijn geweest zonder een kunstenaarskolonie in… Woodstock! Over ongebonden, vrije kunstenaars die o.a. Met stilte produceerden.

11 augustus: Over Robert Rauschenberg, die schilderijen maakte waar John Cage zijn inspiratie voor zijn ‘stilte’-composities vond.

18 augustus: Over Jenny Holzer en haar “Truisms” (oneliners, aforismen, onweerlegbare waarheden). Hioerboven ziet u een vn haar beroemde “Truisms”.

En verder nog (klik door)…

9 augustus: In VPRO’s Zomergasten met Zuid-Amerika correspondente Nina Jurna viel de opmerking dat er eigenlijk weinig aandacht was voor dat grote werelddeel. Onmiddellijk wat aan gedaan, willekeurig land geprikt en daar was dan op 9 augustus: Ondertussen in Peru…, met Nederlandse toeristen die ondanks een waarschuwend reisadvies van de Rijksoverheid toch in problemen raakte door eegblokkades van Peruanen die protesteren tegen de komst van een kopermijn en een Peruaan die een nu al jaren lopende rechtszaak heeft lopen tegen een Duitse energiegigant om de schade door klimaatopwarming te verhalen.

16 en 17 augustus: Maar ook voor andere landen is er ten onrechte weinig aandacht. Toen Qatar het gastheerschap voor het WK Voetbal binnensleepte, was er flink wat nieuws, maar dat is sterk verflauwd. Terwijl er, al dan niet in relatie tot het WK 2022, genoeg is te melden. Daarvoor moeten we bij buitenlandse media zijn. Waarom blijven de Nederlandse media achter?

Meer in Ondertussen in Qatar deel 1 en deel 2.

Prettige dag verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *