't Is even wennen…

… zo'n nieuwjaar. De naam bekt nog niet lekker, wat heel goed kan komen omdat de smaak van oliebollenvet en verschraald bier in de weg zit.
Alles is ineens anders. Zo op het eerste gezicht zie je niet veel verschil met gisteren, maar dat kan natuurlijk ook komen door de rook van vuurwerk dat in je ogen is achtergebleven of een doorwaakte nacht alle gevoel voor realtiteit even op zijn kop lijkt te zetten.
Maar alles is wel anders. De zon is net iets vroeger opgekomen en jawel, er liggen, net als vorige nieuwjaarsdag, miljoenen stukjes rood papier op de straten. Maar wie goed kijkt ziet dat ze deze keer net even iets anders liggen.
Het rituele televisieprogramma met skischansspringen (kreeg dat woord gisteravond net niet voor elkaar met Scrabble) en weense walsen is ook nauwelijks waarneembaar anders. De sprongen lijken net iets korter, maar de walsen gaan dan weer net ietsjes sneller. Alsof het aloude orkest van het nieuwe jaar beseft dat 2008 ook een jaartje ouder betekent en we op moeten schieten, want ja, er is nog zoveel te doen.
Zoveel, daar ga ik dan maar eens aan beginnen, want het is alweer bijna kerst. Wat vliegt zo'n jaar om. Da's dan wel hetzelfde als vorig jaar.
Beste lezers, een goeie start gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *