Blogbal: kunst en vriendschap

Blogbal2014Bloggen, kunst en vriendschap komen samen. Zo’n drie weken geleden maakt het Blogbal bekend waar deze feestelijke tegenhanger van het Boekenbal zal plaatsvinden. Op vrijdag 7 maart 2014 worden bloggers en aanhang verwacht in Arti et Amicitiae te Amsterdam.

Schitterend gekozen, vind ik. Alleen al vanwege de naam van het gebouw. Arti et Amicitiae (voor de kunst en voor de vriendschap) is een vereniging van kunstenaars en kunstliefhebbers. Tot de leden behoren beeldend kunstenaars, schrijvers, fotografen, filmmakers, waaronder bekende namen als Phil Bloom, Jan Cremer, Eddy Posthuma de Boer, Wim T. Schippers en Lydia Schouten.

Een paar Arti-leden verschenen in Sargasso’s Kunst op Zondag. In Herschoenen verscheen werk van Marja van Putten, in Polders figureerden Stanislaw Lewkowicz en Moritz Ebinger, in Zorgen zagen we Helga Kos en in Wetenschap kwam een onderzoek van Krien Clevis aan de orde.

Het is een al even bont gezelschap als de zeer diverse bloggersgemeenschap.
Bloggers komen vooral samen in het virtuele gebouw van het internet. Hooguit zijn er ‘real life’ ontmoetingen in kleine kring. Het Blogbal biedt elk jaar de kans het bonte gezelschap bloggers in levende lijve te spreken.

In de voorgaande edities van de Blogparel vond de prijsuitreiking op het Blogbal plaats. Dat gaf soms wat verwarring, want er waren nogal wat mensen die dachten dat het Blogbal ook verantwoordelijk voor de Blogparel was. Dat is niet zo. Het Blogbal stelde alleen tijd en podium ter beschikking, om ook de Blogparel te ondersteunen. Het Blogbal hielp daarmee publiciteit te genereren en motiveerde veel bloggers aan de Blogparel mee te doen.

De Blogparel droeg bij aan het Blogbal door bescheiden sponsorbijdragen. U ziet: Blogbal en Blogparel brengen het ideaal van de kunst van het bloggen en blogvriendschap in praktijk.

Op het komende Blogbal zal de Blogparel weer aanwezig zijn. Deze keer echter niet met de prijsuitreiking. Voor deze editie van de Blogparel hebben we er voor gekozen op een ander tijdstip en op een andere locatie de prijsuitreiking te voltrekken. We onderzoeken momenteel drie opties, waarover later meer op deze website.

Maar laten we elkaar zeker ontmoeten op het Blogbal. Volg het nieuws over het Blogbal op de website, op Facebook en Twitter. Je kunt  donor of sponsor worden door een bijdrage te storten op banknummer. 4031445 t.n.v. Stichting CultuurKapitaal. Meld je aan als bezoeker of donateur via hetblogbal@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *